Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman prozradil, proč jel Kruliš v policejním BMW

Miloš Zeman, prezident České repubilky
Miloš Zeman, prezident České repubilky
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Brno - Prezident Miloš Zeman dnes ukončil návštěvu Jihomoravského kráje. Na závaeřejné tiskové konferenci se vrátil ke kauze havárie policejního BMW. Přítomnost zástupce šéfa hradního protokolu Vladimíra Kruliše ve voze zdůvodnil jeho láskou ke sportovním autům.

V policejním autě mohou jezdit podle nařízení ministerstva vnitra jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva vnitra nebo osoby, jejichž přeprava souvisí s plněním pracovních úkolů.

"Dovedu pochopit u mladých lidí lásku k rychlým sportovním autům, i když já sám jako starý člověk už tuto lásku nesdílím. Byl bych tolerantní," odpověděl Zeman na otázku, proč Kruliš v autě jel. Doplnil, že se o nehodě dozvěděl až druhý den ráno.

Původní informace policie hovořily o tom, že se nehoda stala při předváděcí jízdě prezidentovi, což ale Zeman popřel a následně to dementovala i policie.

Podle prezidenta byl ve vozidle i policista a stala se nešťastná náhoda. "Každý z nás někdy zemře. Vladimír Kruliš ale nezemře, i když mu hrozilo ochrnutí. Nakonec se ukázalo, že to není tak hrozné. U toho řidiče je to horší, protože mu praskla jakási výduť v hlavě. Je v umělém spánku, ale doufejme, že se z toho dostane," dodal Zeman, který Kruliše v úterý navštívil v nemocnici.

Témata:  Miloš Zeman Vladimír Kruliš Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy