Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nad Brněnskou přehradou bude opět bouchat ohňostroj. Tento měsíc startuje show STAROBRNO IGNIS BRUNENSIS

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Brno - Již tento měsíc startuje devatenáctý ročník mezinárodní přehlídky ohňostrojných show STAROBRNO IGNIS BRUNENSIS. Na hladině jezera Brněnské přehrady se představí strhující soutěž v podání českých a zahraničních společností doprovázená hudbou. Brno se tak řadí mezi nejprestižnější světová města pořádající ohňostrojné umělecké soutěže.

Přehlídka letos tradičně představí mezinárodní týmy ohňostrůjců z jižní, střední a západní Evropy – Portugalska, Španělska, Německa, Slovenska a domácího Česka. Letošní ročník bude navíc jubileiní, díky stému ohňostroji v historii přehlídky IGNIS BRUNENSIS v Brně. Jubilejním ohňostrojem se stane show ze Slovenska 8. června na Brněnské přehradě.

Na úvod každého ohňostroje předvedou společnosti z Portugalska, Španělska, Slovenska a česko-německý tým  vlastní kompozici ohňostrojného designu na producentem určenou závaznou hudbu, tentokrát z díla Antonína Dvořáka.

Ohňostroje začínají vždy ve 22.30 hodin a hudební doprovod k nim je v přímém přenosu vysílán na vlnách rádia Kiss Hády. Soutěžní ohňostroje na hladině přehradního jezera potrvají i s povinným úvodem vždy asi 17 minut.

Na Brněnské přehradě bude jako každoročně vybudována tribuna s kapacitou asi 600 míst s ozvučením a doplňkovými službami pro individuální diváky a další organizované skupiny. Vstupné na jednotlivé ohňostrojné dny je 200 Kča předprodej probíhá už od března.

PROGRAM OHŇOSTROJŮ:

PRELUDE

Hrad Špilberkpátek 27.5. / 22:30 THEATRUM PYROBOLI • Česko

ÚVODNÍ SHOW SOUTĚŽE

Brněnská přehrada – vodní hladinasobota 4.6. / 22:30 IGNIS BRUNENSIS TEAM • Česko – Německo

SOUTĚŽ

Brněnská přehrada – vodní hladinastředa 8.6. / 22:30 PRIVATEX PYRO • Slovenskosobota 11.6. / 22:30 FOCS D´ARTIFICI EUROPLÁ • Španělskostředa 15.6. / 22:30 MACEDOS PIROTECNIA • Portugalsko

EPILOG

Hrad Špilberksobota 18.6. / 22:30 FLASH BARRANDOV SFX • Česko

Slavnostní vyhlášení výsledků přehlídky STAROBRNO IGNIS BRUNENSISbude ve čtvrtek 16. června 2016 na Nové radnici v Brně.

 

Témata:  ohňostroje Ignis Brunensis

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy