Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté, kteří vyšetřují Čapí hnízdo, byli odposloucháváni

Anfrej Babiš /ANO/ v OVM
Anfrej Babiš /ANO/ v OVM
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Detektivové z pražské hospodářské kriminálky našli podle zjištění Práva v uplynulých dnech ve svých kancelářích štěnice. Odposlechy včetně skryté kamery byly přitom nainstalovány v kancelářích týmu, který šetří podezření na dotační podvod související se stavbou luxusní farmy Čapí hnízdo vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše (ANO).

Kdo a proč štěnice do prostor v sídle pražské policie nainstaloval a koukal tak skrytě vyšetřovatelům pod ruce, není jasné. Právu každopádně nález potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje z prostředí bezpečnostních složek.

"Byla tam i kamera, která zabírá celou místnost," řekl k tomu Právu zdroj.

Šéf odboru hospodářské kriminality pražské policie Pavel Klučka se k nálezu odmítl jakkoliv vyjádřit s tím, že je vázán mlčenlivostí. Podle informací Práva přitom prostorové odposlechy objevil ve své kanceláři i on.

Podle Práva není jasné, jestli policisty nesledovala například inspekce GIBS. Její mluvčí odmítla záležitost komentovat. List spekuluje i o tom, že by kamery mohl instalovat Útvar pro odhalování organizovaného zločinu. Ani tento útvar kauzu nijak nekomentoval.

Témata:  Andrej Babiš odposlechy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy