Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zajistěte si okna a upevněte zahradní nábytek. Česko zasáhnou bouřky s vichřicí, hrozí přívalový déšť

Silná bouřka udeřila v západních Čechách
Silná bouřka udeřila v západních Čechách
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Celou republiku v úterý odpoledne a večer zasáhnou bouřky, doprovázené nárazovým větrem o rychlosti až 90 kilometrů za hodinu či kroupami. Výstraha platí od zítřejších 12:00 do 23:00.

Hlavně ve východní části Česka mohou bouřky přinést i přívalové srážky, během nichž napadne kolem 40 milimetrů vody. Přívalový déšť může ojediněle zatopit níže položená místa či sklepy.

V Praze, Středočeském, Karlovarském, Plzeňském, Jihočeském a Libereckém kraji platí výstraha před bouřkami od úterního poledne do 21:00, ve zbytku republiky od 15:00 do 23:00. Během večera a noci na středu bude bouřková činnost od západu ustávat.

Lidé by měli kvůli silnému větru zajistit okna, dveře, uklidit či upevnit zahradní nábytek, slunečníky a další volně položené předměty.

Předpověď na úterý (00-24):Oblačno až zataženo, na východě přechodně místy až polojasno. Od západu déšť nebo přeháňky, místy i bouřky, zejména na východě území, ojediněle silné. K večeru na západě ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách 20 až 24 °C, na Moravě a ve Slezsku 24 až 28 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, se bude měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na středu (00-24):Proměnlivá oblačnost a místy přeháňky. Ve východní polovině území zpočátku v noci ještě zataženo a místy déšť. Večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, v Čechách přes den místy s nárazy kolem 15 m/s, bude k večeru slábnout.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Skoro jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý jihozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Převážně polojasno, v odpoledních hodinách při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Slabý jihozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Témata:  počasí bouřky vichřice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy