Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Havarované BMW v době nehody řídil policista, uvedli vyšetřovatelé z GIBS

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – Ze závěrů  šetření generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) vyplývá, že luxusní policejní auto značky BMW, které havarovalo minulý týden na Brněnsku, skutečně řídil policista.

Zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš seděl na místě spolujezdce. Jeho přítomností ve voze nebyl podle vyšetřovatelů spáchán trestný čin, píše dnešní právo.

Podle mluvčí GIBS Radky Šándorové vyšetřování ukázalo, že nic nenasvědčují podezření ze spáchání trestného činu ze strany policistů. „Proto tato část spisového materiálu byla postoupena na Policejní prezidium příslušnému služebnímu funkcionáři k dalšímu opatření,“ uvedl deník.

Podle nejmenovaného zdroje, na který se Právo odvolává, by šlo o trestný čin pouze v případě, že by za volantem seděl právě Kruliš. Hradní protokolář při nehodě v noci na 30. května utrpěl zlomeninu dvou obratlů a několik dní byl hospitalizován v brněnské nemocnici.

Auto měl řítit policista, kterého za volantem postihla cévní mozková příhoda. Lékaři policistu před několika dny probudili z umělého spánku a muž sám dýchá. Jeho zdravotní stav se dle vyjádření policie zlepšuje.

Témata:  Policie ČR Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Vladimír Kruliš

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy