Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pět hejtmanských postů budu považovat za úspěch, řekl Babiš o ANO

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Vicepremiér Andrej Babiš na dnešní programové konferenci naznačil, jaké má hnutí ANO ambice v krajských volbách. Za úspěch by pokládal zisk pěti hejtmanských postů ze 13.

Pražská konference ANO je oficiálním zahájením předvolební kampaně hnutí. Billboardy hnutí se sloganem Chceme lepší Česko se už objevily v krajích na začátku května. Takzvanou horkou část kampaně ANO spustí v polovině srpna.

"Já mám raději vždy nějaký nižší cíl a lepší výsledek. Říkáme, že kdybychom získali pět hejtmanů, tak by to byl úspěch. Ale samozřejmě možná vnitřně si říkáme, že máme na víc," řekl dnes Babiš.

V Senátu má nyní hnutí ANO čtyři zástupce - Zdeňku Hamousovou, Zuzanu Baudyšovou, Jiřího Hlavatého a Petera Kolibu. Byli zvoleni před dvěma lety. "Senátním kandidátům se ještě budeme věnovat, tam si netroufám odhadovat," uvedl Babiš. Volby budou ve 27 z 81 senátních obvodů.

Hnutí pokládá za stěžejní programové záležitosti do krajských voleb zdravotnictví, školství, dopravní infrastrukturu, sociální služby a bezpečnost. Místopředseda ANO a brněnský primátor Petr Vokřál podotkl, že hnutí je kritizováno za to, že nemá program. "Intenzivně na tom pracujeme, ale pořád se držíme hesla, že zdravý selský rozum je lepší než sofistikované řešení," uvedl.

Témata:  Hnutí ANO Andrej Babiš Volby 2016

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy