Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Luxusní vila Krejčíře v Černošicích dál patří do exekuce, soud zamítl stížnost jeho manželky

Krejčířova černošická
Krejčířova černošická "malá" vila
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Nejvyšší soud odmítl dovolání Krejčířovy manželky Kateřiny, která se snažila z exekuce vyloučit vilu v Černošicích u Prahy. Exekutoři na začátku letošního roku už vydražili takzvanou menší vilu Radovana Krejčíře, který je momentálně ve vězení v JAR.

O tom, že vila patří do exekuce, před rokem pravomocně rozhodl Krajský soud v Praze, který potvrdil původní rozhodnutí Okresního soudu pro Prahu-západ. Verdikt se snažila Krejčířová neúspěšně zvrátit u Nejvyššího soudu.

V žalobě tvrdila, že vila je jen její a že ji koupila za 23 milionů korun, které dostala od Krejčířova otce. Soudy tomu ale neuvěřily. Nemovitost považovaly za společné jmění manželů, na které se exekuce vztahuje.

Věřitelem v exekuční kauze je společnost Frymis z Frýdku-Místku, která vystupovala jako poškozená v kauze podvodných transakcí s akciemi Teplárny Otrokovice. Výše pohledávky byla 47,8 milionu korun plus příslušenství.

Soudní rozhodnutí pro vývoj v případu znamená to, že exekutoři budou moci objekt prodat v aukci. Jde o velkou vilu, z které Krejčíř uprchl policii při domovní prohlídce. V rezidenci je tajná místnost, squashové kurty, luxusní mramorové schodiště i akvárium, v němž Krejčíř choval žraloka. Odhadní cena nemovitosti přesahuje 97 milionů korun.

Krejčíř v roce 2005 uprchl z Česka. K verdiktu v JAR zatím dospěl pouze jeden jeho případ. Dostal 35 let vězení za únos a mučení Bhekiho Lukheleho, bratra drogového dealera, který údajně zmizel i s 25 kilogramy pervitinu. V Česku byl mezitím odsouzen k 15 rokům vězení.

Témata:  Kateřina Krejčířová exekuce Radovan Krejčíř

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy