Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud rozhodl o sudu Krejčířovy vily. Z exekuce vyřazena nebude

Krejčířova černošická
Krejčířova černošická "malá" vila
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Krajský soud v Praze dnes pravomocně reozhod, že luxusní vila Radovana Krejčíře v Černošicích u Prahy nebude vyřazena z exekuce, do které se uprchlý podnikatel dostal kvůli dluhům.

Objekt je napsaný na Krejčířovu manželku Kateřinu, která se vilu snažila z exekuce vyloučit. Tvrdila, že je jen její a že ji koupila za 23 milionů korun, které dostala od Krejčířova otce. Soud tomu ale neuvěřil. Nemovitost považuje za společné jmění manželů, na které se exekuce vztahuje.

"Není pravdou, že by Radovan Krejčíř nedisponoval dostatečnými prostředky," uvedla předsedkyně soudního senátu Eva Dlouhá. Pravomocné rozsudky naopak podle soudu ukazují, že v té době získal podvody přes 270 milionů korun.

Na rozhodnutí by podle soudu nic nezměnila ani výpověď Krejčířové, o kterou žádala její advokátka. Krejčířová však několikrát k soudu nepřišla ze zdravotních důvodů. "Já si myslím, že její výpověď byla hodně důležitá," reagovala její advokátka Lenka Balková.

Exekutoři nyní mohou objekt ocenit a přichystat jeho dražbu. Jde o velkou vilu, z které Krejčíř uprchl policii při domovní prohlídce. V rezidenci je tajná místnost, squashové kurty, luxusní mramorové schodiště i akvárium, v němž Krejčíř choval žraloka.

Exekutoři před několika dny chtěli vydražit také menší vilu Krejčíře, která se od té první nachází jen několik stovek metrů. Dražba je odložena na červenec a vyvolávací cena bude 17,2 milionu korun.

Témata:  Radovan Krejčíř exekuce Kateřina Krejčířová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy