reklama

Kaco stejně jako Šrytr tvrdí, že v době vraždy byl na Slovensku. Podle nich na vraždě mohli mít zájem příbuzní Běly, jeho nejbližší okolí nebo arménská mafie, která podle nich pro Bělu pracovala. Obžalovaným hrozí až 15 let vězení nebo výjimečný trest.

Bělu v roce 1996 zastřelilo nejméně pětičlenné komando v jeho domě v Úvalech u Prahy. Skupina vnikla v noci do Bělova domu. Běla zemřel na následky střelných poranění, které mu pachatelé způsobili několika dávkami ze samopalu. Státní zástupkyně Danuše Krejčová ČTK už dříve řekla, že podle tvrzení pozůstalých si pachatelé z domu po vraždě odnesli 12 milionů korun a šperky.

V médiích se krátce po vraždě Běly objevily informace, že za vraždou stál kontroverzní podnikatel František Mrázek, který byl zavražděn o deset let později. Běla mladší v květnu u soudu uvedl, že po vraždě s Mrázkem mluvil a ten mu řekl, že v případu "prsty" nemá.

Šrytr potvrdil, že po odchodu od Běly začal pracovat pro Mrázka. Podle něj byly v 90. letech vztahy obou hlav podsvětí nejprve přátelské. Šrytr se domnívá, že si Mrázek Bělu najímal na "černou či násilnou práci", později se nepohodli.