reklama

Veleba se ve středu se Štěchem setká a dopis s Čubovým návrhem mu předá. "Mohu říct pouze tolik, že ten návrh řešení pana senátora Čuby je aspoň pro mě podle mého názoru čestný, je chlapský. Já s ním souhlasím," uvedl Veleba. 

S Čubou se sešel v jeho zlínské senátorské kanceláři. Odmítl byť jen naznačit, zda se návrh týká Čubovy rezignace na senátorský mandát, o které se spekuluje a kterou mu doporučili někteří senátní činitelé kvůli jeho zdravotnímu stavu.

"Pokud ta nemoc trvá dlouho, tak by měl zvážit, zdali není seriózní se mandátu vzdát a uvolnit prostor pro další volbu," řekl České televizi Štěch.

Někdejší předseda JZD Slušovice se jednání horní komory účastnil loni 24. srpna. Pak podstoupil operace očí a trávicího traktu. Terčem kritiky se stala nejen Čubova dlouhodobá absence, ale i to, že po celou dobu pobíral senátorský plat včetně finančních náhrad ve výši zhruba 122.000 korun měsíčně a nevzal si neschopenku. Do konce loňského roku Senát podle ČT platil Čubovi i pronájem pražského bytu za 17.000 korun měsíčně.