reklama

„Miloš Zeman s chotí navštíví královnu Alžbětu. Já jsem z toho vynervovanej, je to samozřejmě úspěch, i když to není státní návštěva se všemi poctami – tu měl jen Havel a dlouho ji od nás nikdo mít nebude. Ale nevadí, je to úspěch. Ale teď, aby to dopadlo, to sleduje nejen celý svět, ale úzkostlivě i Británie. My tady, pražská kavárna, nemáme problém s tím jet ke královně, se šlechtou se po kavárnách potkáváme pořád,“ žertoval moderátor.

„Ale když jedou venkovani z Hradu, tak jsem nervózní, aby to zvládli. Za prvé je dobré být opravdu dobře oblečený, já bych si koupil nové šaty, paní Zemanová by na to setkání měla mít nový model. Boty – je třeba mít zašněrované obě tkaničky, opravdu precizně, aby i ty kaňoury byly zhruba stejně dlouhé. A pokud by předtím prezident někde hulil, je třeba si dát něco mentolového, aby nepřišel ke královně a ta se neskácela otrávená nikotinem,“ radil Zemanovi Kraus.

Pak poukázal na zásadní gesto během celého setkání setkání. „Klíčový moment je pukrle, to bude na paní Zemanové, ona ho musí udělat. A Britové to úzkostlivě sledují a hodnotí, kdo ho umí kdo ho neumí,“ vysvětloval Kraus a přidal instruktáž i s názornou ukázkou. Právě kvůli pukrleti prý Kraus za královnou nejezdí, protože by se kymácel.

Poté na monitoru ukázal fotomontáž Zemana, který ukazuje svou berlí na královnu Alžbětu. Originální fotka pochází z návštěvy premiéra Bohuslava Sobotky na Hradě. „Tohle by nešlo,“ smál se Kraus. „Tohle by mohla být válka s Británií, tohle ne, na to opatrně,“ rýpnul si. Pak přidal další montáž, na které Zeman klepe Alžbětě II. do kloboučku cigaretu. Následovala série správných a špatných pukrlat. „Teď aby při tom neupadla, to kdyby se stalo, tak to jede celý svět,“ varoval na závěr.