Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velký návrat: Paroubek se opět stane členem ČSSD, už vyplnil přihlášku

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Kolín - Bývalý předseda vlády a někdejší šéf ČSSD Jiří Paroubek se vrací do sociální demokracie. Stane se členem ČSSD v Cerhenicích na Kolínsku, která ho ke vstupu přímo vyzvala.

"Vyplnil už přihlášku," řekl dnes ČTK předseda kolínských sociálních demokratů Marek Semerád. Organizace by jeho vstup měla schválit 26. června.

Podle Semeráda Paroubek ještě v politice neřekl poslední slovo. "Myslíme si, že pro sociální demokracii v současné situaci je to posila," uvedl Semerád. Podle něj ještě před konferencí, která bude Paroubkův vstup schvalovat, požádá organizace dle stanov orgány strany o vyslovení souhlasu s Paroubkovým vstupem.

Paroubek vstoupil do obnovené ČSSD v roce 1989. Hned zamířil do jejího vedení, stal se ústředním tajemníkem a v roce 1993 neúspěšně kandidoval na předsedu proti Miloši Zemanovi. Do nejvyšší politiky naplno vstoupil v dubnu 2005 a již brzy se stal těžko přehlédnutelným politikem. Byl premiérem a předsedou nejsilnější politické strany.

V říjnu 2011 ale oznámil odchod z ČSSD a spoluzaložil stranu Národní socialisté - levice 21.století (LEV 21), která však ve volbách neuspěla. Z čela LEV 21 Paroubek odešel v roce 2014.

Témata:  Jiří Paroubek Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy