Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté na Zlínsku slovenské lupiče nenašli, pátrání pokračuje i dnes

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Zlín - U Slavičína na Zlínsku pokračuje pátrání po třech mužích, kteří v pondělí ráno na Slovensku přepadli poštovní vůz a ukradli 34.000 eur.

Podle informací slovenské policie přepadli lupiči poštovní vůz ve vesnici Horné Srnie, která leží zhruba pět kilometrů od hranic s Českou republikou.

"Protože jsme získali informace o tom, že unikají směrem ke státním hranicím, začali jsme po nich od deváté hodiny ráno (v pondělí) v blízkosti státních hranic pátrat," uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Na muže narazil jeden policista u Rokytnice, nereagovali však na výzvu ani varovný výstřel a utekli do lesa.

Policisté poté les důkladně prohledávali. "Až do setmění propátrali nepřístupnou a zalesněnou oblast o rozloze asi tři krát čtyři kilometry. Během noci zůstalo na místě stále asi 60 policistů, kteří za pomoci vrtulníku pátrali ve vytipovaných lokalitách a celou oblast hlídali," řekla mluvčí.

V pátrání ve vytipovaných lokalitách bude dnes pokračovat několik desítek policistů, tedy o něco méně než v pondělí. "V souvislosti s lupiči pátráme také po motocyklu a čtyřkolce, které by mohly být odstavené v blízkosti státní hranice," dodala Kozumplíková.

Témata:  krimi loupež Zlínský kraj

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy