Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš se pořádně naštval kvůli otázce na dluhopisy. Máte vymyté mozky magory z ČT

Andrej Babiš /ANO/
Andrej Babiš /ANO/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Šéf hnutí ANO Andrej Babiš nerad odpovídá na otázky spojené s kauzami korunových dluhopisů a Čapím hnízdem. Naposledy to dokázal na předvolební debatě v Chomutově, kde se ho na tyto otázky zeptal jeden z tazatelů. Podle Babiše je to vymyšlená kauza a mimo jiné i kampaň ze strany České televize (ČT).

Se zajímavou scénou přišel tento týden Týdeník Respekt. Ilustruje na ní, s jakou ochotou možný budoucí premiér Andrej Babiš odpovídá na otázky spojené s jeho nedořešenými kauzami korunových dluhopisů a Čapího hnízda.

"Nohy vám podráží kauza dotací pro Čapí hnízdo a taky kde jste vzal tu miliardu a půl na nákup korunových dluhopisů. To jste měl na účtě tolik, nebo to bylo keš? To vám právě nikdo nevěří," ptá se zaměstnanec jedné společnosti v Chomutově Andreje Babiše. "Je to všechno kauza vymyslená," reaguje podle týdeníku impulzivně Babiš.

"A hlavně že mi to říkáte vy tady v Chomutově, když tu máte tu kauzu ROP Severozápad," přechází do protiútoku. "Nech ukáže Kalousek a Sobotka daňové přiznání! Nes*rte ma s temi dluhopisy, máte totálně vymytý mozek magory z České televize!" vyjel podle Respektu Babiš na tazatele.  

K celé věci se na sociální síti Twitter vyjádřil poslanec za Starosty a nezávislé Jan Farský. "Přesunul se k voličům, které fascinuje macho. A podvody jsou pro ně důkazem síly."A stejně všetci kradnu,jen on dává svůj plat samoživitelkám," dodal ironicky. Domnívá se také, že pro voliče je obtěžující přemýšlet, obzvlášť v prostoru, který je zahlcen nepřeberným množstvím informací. V nich si poté každý najde tu svou pravdu.

Témata:  Andrej Babiš Jan Farský

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy