Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Razie v Lánech: Policie zadržela tři lidi z příspěvkové organizace kanceláře prezidenta

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policie zadržela tři lidi v souvislosti se zadáváním veřejných zakázek Lesní správy Lány, což je příspěvková organizace kanceláře prezidenta. Zadržení jsou podezřelí ze sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě a dalších trestných činů, které se týkají tendrů organizace. Oznámil to dnes na webu státní zástupce Jiří Pražák.

Zásah bez bližších podrobností potvrdila mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Iva Knolová. Právo na poskytování informací si vyhradilo pražské vrchní státní zastupitelství. Podle Pražáka policie dělá domovní prohlídky a prohlídky prostor a pozemků na řadě míst ve Středočeském kraji i jinde. Kauza by se podle serveru Blesk.cz mohla týkat tendru na obnovu břehů v okolí Lán za 60 milionů korun.

Mluvčí Pražského hradu Jiří Ovčáček na dotaz ČTK nechtěl potvrdit ani vyvrátit informaci o zásahu policistů v Lánské oboře. "Jako tiskovému mluvčímu prezidenta republiky mi absolutně nepřísluší komentovat činnost orgánů činných v trestním řízení," řekl Ovčáček.

Lesní správa Lány se podle svého webu stará o téměř 5800 hektarů pozemků, které patří České republice. Drtivou většinu tvoří lesy, součástí je také známá Lánská obora. Téměř celá obhospodařovaná plocha se nachází v Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko. Ředitelem organizace je Miloš Balák.

Témata:  prezident ČR veřejné zakázky Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy