Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zvrhlík nutil ženu k sexuálním praktikám před webkamerou, vydíral i intimními fotografiemi

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Olomouc - Muž (33) z Opavska byl obviněn ze sexuálního nátlaku. Podle olomouckých kriminalistů vydíral ženu (22) na základě jejích intimních fotografií, svou oběť poté nutil k sexuálním praktikám před webkamerou.

Muž z Opavska podle policie ženu nejprve letos v lednu až březnu kontaktoval přes internetový seznamovací portál s nabídkou na seznámení.

"Poté, co získal její důvěru, vylákal od ní její intimní fotografie. Vzájemnou komunikaci pak přesměroval na internetové komunikátory - aplikace pro takzvaný instant messaging," uvedla krajská policejní mluvčí Marie Šafářová.

Pachatel zde pak pomocí soukromých zpráv dívce vyhrožoval, že získané intimní fotografie zveřejní a nutil ji tak k sexuálním praktikám před webkamerou. Současně si pořizoval obrazové záznamy. Muži hrozí až čtyři roky vězení.

Olomoučtí policisté také odhalili případ rozsáhlého sexuálního nátlaku na nezletilé dívky z celé České republiky. Pachatelem je muž (33) z Prostějovska, který dívky kontaktoval pod záminkou nabídky práce pro modelingovou agenturu. Poté je začal vydírat přes skype a nutil je k různým sexuálním praktikám. Muže už odsoudil plzeňský krajský soud, dostal šest let. Podle olomouckých policistů z oddělení informační kriminality i přes větší prevenci počet podobných případů neustále roste.

Témata:  krimi sexuální zneužívání Opava

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy