Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Případem Petra Kramného se bude zabývat ústavní soudce Jan Musil, expert na trestní právo

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Brno - Ústavní stížností Petra Kramného se bude zabývat soudce zpravodaj Jan Musil, jeden z předních českých odborníků na trestní právo. Kramný si odpykábá 28 let za vraždu manželky a dcery. Podle znaleckých posudků na dovolené v roce 2013 v Egyptě zabíjel elektrickým proudem.

Musil působil jako pedagog na právnických fakultách, má akademickou hodnost profesora, byl také rektorem Policejní akademie. Kauzu dostal podle rozvrhu práce.

Verdikt v kauze Kramný potvrdil Nejvyšší soud. Stížnost, která je posledním mimořádným opravným prostředkem, dorazila k Ústavnímu soudu 9. června. Zatím není rozhodnuto, potvrdila mluvčí soudu Miroslava Sedláčková.

Kramný vinu popírá. Byl odsouzen na základě nepřímých důkazů, které ale podle verdiktu tvoří ucelený řetěz, jehož články na sebe navazují a podporují se. Zásadní roli přitom hrály znalecké posudky.

Kramný si nyní nechal vypracovat další posudky. Podle jejich předběžných závěrů nezemřely Kramného žena a dcera po zásahu elektřinou. Vyplývá to z vyjádření obhájkyně Jany Rejžkové pro ČTK. Advokátka připravuje další kroky.

Témata:  Petr Kramný Ústavní soud ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy