Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konspirační web se opřel do České televize a Ovčáček se ihned přidal

Česká televize
Česká televize
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha/Bratislava - Česká televize se dočkala další kritiky. Tentokrát od webového portálu, který je považován za propagandistický a konspirační. Ani to ale nezabránilo hradnímu mluvčímu Jiřímu Ovčáčkovi, aby se za jeho názor postavil.

Slovenský web Hlavné správy, který je podle seznamu webů iniciativy Konspirátoři považován za propagandistický a konspirační, tvrdí, že "to, co předvedla Česká televize, se každý den nevidí ani v severokorejské televizi." Poukazuje konkrétně na rozhovor moderátora pořadu Události, komentáře s jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem o ruských motorkářích známých jako Noční vlci.

"Já jsem se poklonil obětí padlých vojáků Sovětského svazu, kteří padli za svobodu Čekoslovenska, ze svobodu českého a slovenského národa," řekl v pořadu Hašek. Dodal, že lidé, kteří do Čech přijeli, "mají pasy a pohraniční kontroly je vpustily do Schengenského prostoru, narozdíl od uprchlíků, které pozvala Merkelová."

Moderátor ale upozornil právě na sankční seznam USA, což Haška pobouřilo: "Pane redaktore, jste Česká televize, ne tiskový orgán americké vlády. Vy lžete divákům. To byli lidé, kteří byli vpuštěni do Schengenského prostoru," naštval se Hašek. To si ale moderátor nenechal líbit: "Vyprošuji si, abyste mi říkal, že lžu," odvětil. Hašek svá slova zmírnil s tím, že pokud nelže, tak fabuluje a podsouvá, nadále si ale stál za svým: "Jsem obětí mediálního lynče a je to trapné," dodal Hašek.

"S objektivitou veřejnoprávních médií se potýkáme denně, to co však předvedl moderátor ČT 24, se každý den nevidí ani v severokorejské televizi," okomentoval rozhovor slovenský web vyznačující se tím, že u článků nejsou uvedeni autoři.

Článek na svém profilu na sociální síti sdílel i tiskový mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. "ČST Praha si na Slovensku vysloužila přirovnání s televizí KLDR," připsal k tomu nedbaje na fakt, že web není v mnoha kruzích považován za seriózní. 

Haška se za své počínání zastal i sám prezident. Ocenil, že hejtman uctil památku vojáků padlých při osvobozování naší vlasti. "V době pokusů o přepisování dějin je to velmi důležité. Z tohoto úhlu pohledu je "kauza Noční vlci" absolutně nedůležitá," uvedl pro EuroZprávy.cz. "Pokud jde o Události, komentáře, Česká televize jimi plně navázala na tradice Československé televize," dodal.

Témata:  Česká televize Jiří Ovčáček

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy