reklama

„Nevím, jestli máte stejně jako já pocit, že z politické strany ČSSD, lidově sociální demokracie, se stává taková showbysnysová parta, která má zvláštní program. Začalo to tím, že Sobotka vyhlásil demisi, pak ji zrušil. Do toho si zvolili předsedu, o kterým nám teď řekli, že je tak unavený, že už nic nepovede, tak to povede někdo jiný. Úplný vrchol je, že se teď na Ostravsku sčítají, protože asi nevědí, kolik jich je. Myslím si, že časem mají na to dělat něco zábavného,“ rýpnul si do ČSSD Kraus.

To ale není zdaleka vše, co se mu na této straně nelíbí. „A do toho mě samozřejmě zaujalo, jak třetí muž ve státě, pan Štěch, který je taky z ČSSD, řekl, že osobám samostatně výdělečně činným by se měly zvednout odvody, aby se zaměstnaly, protože jsou často zaměstnaní pod OSVČ, tedy pracují na fakturu v oblastech, kde nemají. Je možné, že s tímhle někdo švindluje a podvádí, no tak se kvůli tomu musí zjistit, kdo švindluje a podvádí a napravit to. A jinak bychom podle stejného způsobu mohli říct, že když měl někdo bouračku, tak že nikdo nebudeme jezdit s autem, Já jsem taky OSVČ, pane Štěchu,“ vzkázal šéfovi Senátu moderátor.

Podle Krause je pes zakopaný úplně jinde. „Ty firmy mají tak vysoké odvody na zaměstnance, že raději než zaměstnance si vezmou někoho falešně jako OSVČ, protože u nás jsou odvody na zaměstnance hrozně vysoké. A firmy samozřejmě tu cenu práce nehodlají platit. Takže to je politická rada zdarma, kterou dávám všem sociálním demokratům,“ radil Kraus ČSSD.

„A pak jsem se podíval jen na začátek jejich programu. Já nemůžu číst politické programy žádné strany, to jsou bajky o nebi na zemi. Ale zaujal mě i ten kousek, jak je plný zlostné nenávisti k bohatým. Ono to není jen k bohatým, ale k těm, co jsou úspěšní. Já si myslím, že Čechům poctivý člověk, který zbohatl poctivě, nevadí, Problém je, že máme řadu bohatých, o kterých víme, že zbohatli neregulérně - a to nás samozřejmě rozčiluje. A rád bych upozornil všechny české politiky, že jedna ze skupin, která je občany výrazně považována za nespravedlivě bohatou, jsou politici,“ udeřil na závěr bavič.