Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie kvůli pumě z války evakuovala v Klimkovicích 80 lidí

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Klimkovice (Ostravsko) - Kolem 80 lidí evakuovala v sobotu odpoledne policie v Klimkovicích na Ostravsku kvůli nálezu nevybuchlé munice z druhé světové války.

Munici našli lidé při výkopových pracích na pozemku rodinného domu. ČTK to dnes sdělila policejní mluvčí Lenka Sikorová.

Na místo přijela pyrotechnická služba, která konstatovala, že jde s největší pravděpodobností o leteckou pumu ruské výroby o váze 50 kilogramů. "Po zneškodnění byla munice pyrotechnikem odvezena k likvidaci," uvedla Sikorová.

Nevybuchlá válečná munice se v Moravskoslezském kraji nachází poměrně často zejména v oblasti, kde se odehrávaly boje Ostravsko-opavské operace. Hned několik takových nálezů zaznamenala policie například během letošního velikonočního víkendu, mezi nimi několik dělostřeleckých granátů a dělostřeleckou minu v korytě řeky Opavy v Háji ve Slezsku, dělostřelecký granát v lese v Jilešovicích nebo dělostřelecký protipancéřový granát v Chlebičově.

Nevybuchlý dělostřelecký granát z druhé světové války likvidoval letos pyrotechnik i mezi stromy nedaleko panelových domů v Ostravě-Porubě.

Témata:  evakuace bomby

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy