Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš chtěl kandidovat z posledního místa, nakonec bude středočeským lídrem ANO

Andrej Babiš /ANO/, exministr financí
Andrej Babiš /ANO/, exministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Předseda hnutí ANO Andrej Babiš bude lídrem pro sněmovní volby ve středních Čechách. Žádost tamních oblastních organizací dnes potvrdilo předsednictvo hnutí.

 Babiš chtěl původně kandidovat až z posledního místa a neúspěšně k tomu vyzval i šéfy ostatních stran. Hnutí to oznámilo v tiskové zprávě.

Vedení ANO rozhodlo také o tom, že místopředseda hnutí a šéf jeho poslanců Jaroslav Faltýnek bude volebním lídrem na Vysočině. Nahradil ministra financí Ivana Pilného, který mandát poslance obhajovat nechce.

Místo Faltýnka v čele olomoucké kandidátky převzal hejtman Ladislav Okleštěk. Stejně jako moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák si bude muset v případě zvolení vybrat mezi funkcí hetmana a poslance, uvedl Babiš.

V Jihočeském kraji zůstala v čele kandidátky poslankyně Radka Maxová, která dostala přednost před Babišovým poradcem pro zdravotnictví Adamem Vojtěchem.

Témata:  Andrej Babiš Hnutí ANO

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy