Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ODS vystavila vládě neuspokojivé vysvědčení: Jednička za šikanu, pětka z daňové politiky

26. kongres ODS
26. kongres ODS
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Pětka z daňové politiky a odstraňování byrokracie. Jednička naopak za šikanu malých a podporu velkých podnikatelů, stejně jako za marketing. Chování neuspokojivé. Takové vysvědčení dnes opoziční ODS vystavila vládě premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD).

Občanští demokraté chtějí zabránit tomu, aby se po říjnových sněmovních volbách obnovila buď stávající koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL, nebo se vytvořila vláda ANO s podporou KSČM. "To je reálné nebezpečí, kterému je ODS připravena čelit," uvedl předseda ODS Petr Fiala.

Současná vláda se podle něj tři a půl roku tvářila jako úspěšná. "Minulé měsíce potvrdily, že všechno byla jen marketingová bublina," uvedl Fiala. Proto občanští demokraté dali vládě výbornou za vlastní marketing. "V daňové politice a v odstraňování byrokracie - tedy oblastech, které se týkají prakticky každého z nás - propadla," uvedl Fiala.

Předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura určil podíl odpovědnosti jednotlivých vládních stran za současný stav. ČSSD nese podle Stanjury přímou odpovědnost za to, že dopustila projídání hospodářského růstu, šikanování a hledání třídního nepřítele. Hnutí ANO nese přímou zodpovědnost za šikanování formou elektronické evidence tržeb, vysoké daně a odvody. Lidovci zklamali. "KDU-ČSL se ukázala jako strana, která nikdy nikomu nebude vadit," podotkl Stanjura.

Témata:  ODS vláda Petr Fiala

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy