Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na červenec: Začátek prázdnin proprší .Kdy se vrátí léto?

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Období od 3. do 30. července 2017 bude teplotně průměrné, uvedli dnes meteorologové v dlouhodobém výhledu počasí. Srážkově bude první měsíc letních prázdnin průměrný až slabě nadprůměrný.

První dva týdny budou teplotně průměrné až slabě podprůměrné. Maximální denní teploty vzduchu se budou pohybovat v prvním týdnu většinou kolem 24 °C, ve druhé polovině týdne zaznamenáme na jihu a jihovýchodě území i tropický den. Minimální noční teploty budou klesat zpočátku na 13 až 8 °C, postupně na 17 až 12 °C.

Poslední dva týdny období vychází teplotně průměrné až slabě nadprůměrné. Relativně nejteplejším by měl být týden od 17. do 23. července s průměrnou týdenní maximální teplotou vzduchu v rámci Česka kolem 25 °C a průměrnou týdenní minimální teplotou kolem 13 °C.

"Srážkově očekáváme období průměrné až slabě nadprůměrné. Průměrné týdenní úhrny se budou pohybovat v rámci ČR většinou v intervalu 10 až 25 mm," uvedl chmi.cz.

Předpověď na příští týden

Pondělí (00-24):Většinou oblačno, místy přeháňky nebo déšť, zejména v Čechách. Během dne ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, na jižní Moravě až 25 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Úterý (00-24):Skoro jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na jižní Moravě až 26 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s bude večer slábnout.

Středa (00-24):Polojasno až skoro jasno, během dne přechodně až oblačno, na severu a severovýchodě místy, jinde jen ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na jihu a jihovýchodě až 28 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Čtvrtek (00-24):Polojasno až skoro jasno, během dne přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Na severu a severovýchodě srážky četnější. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, na jihu a jihovýchodě až 31 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Většinou polojasno, od západu přechodně až zataženo s přeháňkami a bouřkami. V závěru období znovu přibývání oblačnosti i srážek. Nejnižší noční teploty 17 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty v pátek 26 až 30 °C, na jihovýchodě až 33 °C, v dalších dnech 22 až 27 °C.

Témata:  počasí léto

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 21:53

Hamás kritizuje americkou pomoc Izraeli, prý porušuje právo

Palestinské teroristické hnutí Hamás odsoudilo novou americkou vojenskou pomoc Izraeli, kterou v sobotu schválila Sněmovna reprezentantů. Uvolněné prostředky mají jít zejména na posílení izraelské protivzdušné obrany, která v dubnu čelila také íránskému útoku. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy