Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pátrači Policejního prezídia v červnu dopadli šest hledaných osob, z toho dva v cizině

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Pátrací tým Policejního prezidia dopadl v červnu v Česku čtyři hledané osoby a v zahraničí další dvě. Celkem za pololetí pátrači zadrželi v Česku dvacítku hledaných osob a sedm v zahraničí.

Například muže (42) podezřelého z neoprávněné výroby a jiného nakládání s omamnými látkami zadrželi policisté před týdnem v pražských Holešovicích. Muže se nedařilo půl roku vypátrat, proto na případu začala pracovat jednotka cíleného pátrání Policejního prezidia. Hledaného našli v bytě i s dalšími dvěma společníky a plně zařízenou pěstírnou konopí s přibližně stovkou rostlin a nasušenými rostlinami připravenými k distribuci.

V Uherském Brodě pátrači zadrželi 22. června slovensky hovořícího muže, který nenastoupil do vězení. Odsouzen byl za podvod. Muže zadrželi policisté na silnici I/50 pomocí zastavovacího pásu. V olomoucké věznici si nyní odpyká tři a půl roku.

Na nádraží v Praze Veleslavíně policisté dopadli ženu (29) podezřelou z podvodu. Hledaná navíc figurovala jako korunní svědek v trestném činu pokusu vraždy.

Zhruba po měsíci pátrání pátrací tým nalezl cizince (49) odsouzeného za podplácení na tři roky vězení. Soud v Pezinku na něj v květnu vydal evropský zatykač. Policisté jej zadrželi minulý týden ve středu v Havířově.

Témata:  Policie ČR krimi EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy