Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Slapech se dnes utopilo pětileté dítě

Potápění
Potápění
Foto: Pixabay

Živohošť (Benešovsko) - Ve Slapské přehradě se dnes odpoledne utopilo nezletilé dítě. Policie přijala oznámení o pohřešovaném nezletilém krátce po 13:00, kolem 16:00 dítě záchranáři našli ve vodě.

 I přes okamžitou resuscitaci dítě na místě zemřelo, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Marcela Pučelíková. Případem se zabývají benešovští kriminalisté.

Do pátrací akce se podle Pučelíkové zapojil také vrtulník a poříční oddělení policie na člunu. Kromě policie pátrali po dítěti také hasiči.

Podle portálu iDnes.cz má být utopeným pětiletý chlapec, Pučelíková ale tuto informaci nepotvrdila. "Vzhledem k věku nemůžeme poskytnout bližší informace," uvedla.

Podle mluvčího slapské vodní záchranné služby Daniela Vičana se loňská sezona obešla bez smrtelných událostí, velkou zkouškou pro záchranáře ale bylo potopení přetíženého přívozu. Cestující v panice vyskakovali z lodi, naštěstí nikdo neutonul. Soud převozníkovi nedávno uložil podmíněný trest.

Témata:  utonutí potápění

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy