Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie hledá svědky jízdy opilého řidiče, opilí ohrožoval řidiče na D1

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Jihlava - Policie hledá svědky nebezpečné jízdy opilého řidiče na Vysočině. Lidé, kteří jízdu na dálnici D1 v neděli před polednem viděli, byli autem ohroženi nebo mají záznam na kameře svého auta, mají volat na tísňovou linku 158.

Na kličkující auto upozornili policii jiní řidiči. Vůz Škoda Octavia nakonec zastavil na 114. kilometru směrem na Brno a řidič začal utíkat. Policistům, kteří ho dostihli, nepředložil doklady. Odmítl i dechovou zkoušku na alkohol a převoz k odběru krve.

"Muže i jeho spolujezdce policisté předali na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě," sdělila dnes ČTK mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Z databáze vozidel policisté následně zjistili, že řidičem byl muž (44) ze Středočeského kraje. Případ zatím vyšetřují jako přestupek, protože řidič bezdůvodně odmítl dechovou zkoušku a odběr krve. Za to lze dostat ve správním řízení pokutu až 50.000 korun a zákaz řízení až na dva roky.

Témata:  řidiči Vysočina Policie ČR

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy