Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš podněcuje k nenávisti jako komunisti, zlobí se podnikatelé. Podali na něj trestní oznámení

Andrej Babiš /ANO/
Andrej Babiš /ANO/
Foto: Vláda.cz

Praha - Na exministra financí Andreje Babiše (ANO) směřují trestní oznámení pro podezření z podněcování nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. Byla podána v Praze, Plzni a Ostravě.

"Pan Babiš očerňuje malé podnikatele záměrně, aby ospravedlnil to, že je neustále šikanuje nejrůznějšími byrokratickými nástroji. Likviduje tak konkurenci a ještě to využívá ve svůj politický prospěch. Nemíníme se dále nechat urážet a nadávat do zlodějů," uvedl zakladatel iniciativy Radostné Česko bez EET Boleslav Buzek.

Podle zástupců živnostníků a drobných podnikatelů svými výroky vůči nim Babiš záměrně vzbuzuje zášť ostatních občanů. "Ti tak získávají dojem, že se všichni podnikatelé dopouštějí protiprávního chování," řekl Buzek.

"Tohle trestní oznámení je jenom další hloupost, kterou na mě někdo podává, protože je to moderní dělat si jméno na kritice Babiše. Už jsem si zvykl," reagoval Babiš. "To, že někteří hospodští neplatili daně a neodváděli za své zaměstnance odvody, je fakt, o kterém vypovídala i čísla o šedé ekonomice v pohostinství a ubytování od Českého statistického úřadu," dodal.

K trestnímu oznámení se připojil předseda Asociace podnikatelů a manažerů Radomil Bábek. "V Česku je politik, který se chová jako komunisti v padesátých letech. Vytváří z podnikatelů vnitřního nepřítele a hlásá, jak s ním zatočí. Stát chce řídit jako firmu, ovšem jaksi už neříká, že svou vlastní. Musíme se probudit a uvědomit si, že se Česko pomalu stává jednou z divizí Agrofertu ve spárech všehoschopného oligarchy," uvedl.

Trestní oznámení podala také živnostnice a youtuberka Klára Novotná alias Drzá Klára. "Babiš nás živnostníky všechny označuje za podvodníky, ale je to jako když zloděj křičí: chyťte zloděje," uvedla.

Iniciativa Radostné Česko bez EET žalobu na Babiše podala už letos v květnu. Cílem této žaloby je podle iniciativy prokázat, že ministr v řadě tvrzení o EET mystifikoval veřejnost.

Témata:  Andrej Babiš podnikatelé

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy