Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pelta rezignoval na místopředsedu Českého olympijského výboru

Olympijský park Letná 2014
Olympijský park Letná 2014
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Miroslav Pelta (52) rezignoval na funkci místopředsedy Českého olympijského výboru. Bývalý šéf českého fotbalu čelí obvinění z ovlivňování dotací na sport z ministerstva školství. Měsíc strávil ve vazbě, odkud byl propuštěn na začátku června a je vyšetřován na svobodě.

Z vazby rezignoval na funkci předsedy fotbalové asociace poté, co na valné hromadě FAČR nebyl zvolen jeho nástupce a Pelta nadále zůstal v jejím čele.

Místopředsedou ČOV byl Pelta zvolen loni v říjnu. Stejnou funkci nadále zastává v České unii sportu a šéfuje fotbalovému klubu v Jablonci, i když oficiálně v jeho vedení žádný post nezastává.

Pelta čelí spolu s odvolanou náměstkyní ministerstva školství Simonou Kratochvílovou obvinění ze zmanipulování sportovních dotací. Obviněna je i FAČR jako právnická osoba. Pelta si podle policistů zmanipulovanými dotacemi upevňoval vliv a získával sponzory pro jablonecký klub.

Témata:  Miroslav Pelta sport

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy