reklama

Opětovný vstup někdejšího premiéra do ČSSD musí podle stanov schválit jeho původní domovská organizace a také příslušný okresní a krajský výkonný výbor. Pražský výbor sociální demokracie však už Paroubkův návrat zamítl.

Cerheničtí požádali předsedu středočeské ČSSD Jana Hamáčka, aby jim pomohl a pokusil se názor pražských sociálních demokratů změnit. Ten ale poukazuje na stranické stanovy. "Podobně jako v jiných případech by se mělo postupovat podle stanov ČSSD. Celé záležitosti se budeme věnovat i na srpnovém jednání krajského výboru ČSSD Středočeského kraje," uvedl Hamáček.

Vedení středočeské ČSSD by se mělo sejít 10. srpna. "Vyčkáme na to, co udělá pan Hamáček, jiné aktivity vyvíjet nebudeme," řekl dnes ČTK předseda ČSSD na Kolínsku a cerhenický starosta Marek Semerád.

Paroubek v říjnu 2011 oznámil odchod z ČSSD a spoluzaložil stranu Národní socialisté - levice 21.století (LEV 21), která však ve volbách neuspěla. Z čela LEV 21 Paroubek odešel v roce 2014. V politice se tehdy rozhodl skončit.