Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Třináctiletou dívku obtěžoval pedofil. Ke svému jednání se přiznal

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Žďár nad Sázavou - Okresní soud ve Žďáru nad Sázavou dnes odsoudil k osmnáctiměsíční podmínce a sexuologické ambulantní léčbě muže, který po internetu obtěžoval třináctiletou dívku. Vzhledem k věku dívky byla z hlavního líčení vyloučena veřejnost.

Pětapadesátiletý muž z Brněnska oslovil na internetové seznamce třináctiletou dívku ze Žďárska. Nejprve se vydával za stejně starého chlapce, následně dívce psal SMS zprávy, telefonoval a opakovaně jí nabízel schůzku.

Sliboval jí, že se před ní bude obnažovat a uspokojovat, totéž chtěl také po ní. Dokonce jí za to nabízel peníze. Obtěžovaná dívka je na tom po nátlaku psychicky stále velmi špatně.

Muž, který se ke svému jednání plně doznal, dostal dnes za ohrožení výchovy dítěte na osmnáct měsíců podmínku a zároveň mu byla nařízená ochranná sexuologická léčba. Dnešní rozsudek je pravomocný. Státní zástupkyně i odsouzený se na místě vzdali práva na odvolání.

Podle odborníků trpí sexuologickou poruchou a není vyloučeno, že by svoji trestnou činnost mohl opakovat. "Já jsem si hledal přítelkyni i jinde, měl jsem nějakou zamotanou hlavu. Já trpím jako kůň," řekl odsouzený.

Témata:  krimi pedofílie sexuální obtěžování

Aktuálně se děje

6. května 2024 8:50

Čínských výrobků je tu moc. Von der Leyenová chce s čínským prezidentem jednat o konkurenčním boji

Předsedkyně Evropské komise, Ursula von der Leyenová, prohlásila v pondělí, že při jednání s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v Paříži bude prosazovat spravedlivou konkurenci mezi EU a Čínou, informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy