Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud znovu rozhodoval o Uberu v Brně

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Brno - Krajský soud v Brně znovu rozhodl o tom, jestli může v Brně poskytovat přepravní služby společnost Uber. Verdikt bude zveřejněn ale až po doručení rozhodnutí účastníkům řízení. Uberu tak v Brně zatím nejezdí.

Krajský soud v Brně jízdy Uberu původně zakázal, Vrchní soud v Olomouci toto opatření zrušil a vrátil případ do Brna.

Uber přitom mohl přepravní služby znovu spustit poté, co dostal rozhodnutí o zrušení zákazu Vrchním soudem v Olomouci. "My ale nejezdíme, protože je to proces, který trvá. Není to ze dne na den, že by se služba spustila. Nyní vyčkáváme na nové rozhodnutí Krajského soudu v Brně," řekla dnes mluvčí společnosti Miroslava Jozová.

Podle ní sice olomoucký soud opatření zrušil, ale bylo to kvůli nedostatečnému odůvodnění. Je tedy možné, že brněnský soud znovu vydá opatření se zákazem pro Uber služby poskytovat.

Uber spustil v Brně svoji službu UberPOP 1. února. Lidé si díky aplikaci mohli zavolat řidiče, který je odvezl na požadovanou adresu. Klient pak zaplatil za čas strávený na cestě a ujeté kilometry. Řidiči jezdili buď pro společnost, nebo jako živnostníci, kteří si přivydělávali jízdou ve vlastním autě. Služba je tedy alternativou taxi, klasičtí taxikáři se proti ní ohrazují.

Krajský soud v dubnu zákaz zdůvodnil tím, že firma porušuje několik zákonů. Nelze poskytovat služby, když k tomu řidiči nemají oprávnění, auto není označené jako taxi nebo nemá taxametr.

Témata:  Taxi Uber Brno soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy