Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Kroměřížsku srazil vlak muže, provoz na trati byl na dvě hodiny zastaven

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Hlinsko pod Hostýnem (Kroměřížsko) - Mezi Jankovicemi a Hlinskem pod Hostýnem na Kroměřížsku dnes vlak srazil chodce. Čtyřiatřicetiletý muž zraněním na místě podlehl. Cestující ve vlaku zraněni nebyli.

Dechová zkouška na alkohol byla u strojvedoucího vlaku negativní, řekla ČTK policejní mluvčí Monika Kozumplíková. „Bližší okolnosti nehody prověřují dopravní policisté a kriminalisté z Kroměříže," uvedla Kozumplíková.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se nehoda stala kolem 14:30 mimo železniční přejezd. „Šlo o místo ze zákona veřejnosti nepřístupné. Osobní vlak, který člověka usmrtil, jel z Kojetína do Rožnova pod Radhoštěm," uvedl Drápal.

Na místě zasahovali hasiči, záchranáři a policisté. Provoz na trati mezi Holešovem a Bystřicí pod Hostýnem byl zhruba dvě hodiny zastavený, cestující přepravily náhradní autobusy. Nyní už je trať opět průjezdná.

Témata:  nehody vlaků vlaky

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy