Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spory mezi českými obchodníky: Asociace tradičního obchodu vystupuje ze Svazu obchodu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Čeští obchodníci sdružení v Asociaci českého tradičního obchodu (AČTO) vystupují ze Svazu obchodu a cestovního ruchu. Rozhodla o tom valná hromada asociace.

Z dalších členů o vystoupení uvažují skupina COOP či řetězec Hruška. Mezi členy AČTO jsou mj. prodejny Enapo, Eso market, Družstvo CBA, Čepos, Brněnka, Sklizeno či výrobci Plzeňský Prazdroj a Rudolf Jelínek. 

"Čím dál tím více se lišíme v názorech na řešení situace v maloobchodu v ČR," sdělil šéf asociace Zdeněk Juračka. Týká se to např. názorů na zákon o významné tržní síle, podnákupní ceny nebo obchodní obslužnosti venkova.

Asociace českého tradičního obchodu sdružuje české maloobchodníky z oblasti malého a středního podnikání. Má 19 členů z řad českých maloobchodních sítí i českých výrobců potravin a reprezentuje 7000 prodejen s 30.000 zaměstnanci. 

Svaz obchodu a cestovního ruchu je nezávislým a dobrovolným sdružením asociací, aliancí, družstev a firem podnikajících v malo a velkoobchodě, gastronomických, ubytovacích a dalších službách. Zastupuje přes 6000 podnikatelů vytvářejících až 500.000 pracovních míst. Mezi jeho členy patří z obchodníků mj. Ahold, AAA Auto, Billa, Globus, Makro, Penny market, Rossmann či Tesco.

Témata:  Svaz obchodu a cestovního ruchu firmy ekonomika

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy