Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž ubodal matku, pak podřezal postiženého bratra. Hrozí mu výjimečný trest

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Brno - Před Krajským soudem v Brně stanul muž (26), který dle obžaloby zasadil loni v Jihlavě své matce (53) nožem nejméně 26 ran a potom podřezal spícího, mentálně postiženého bratra.

Vraždy se staly loni v polovině října ve Srázné ulici, kde zavraždění bydleli. Obžalovaný žil převážně v Brně, ale v Jihlavě měl trvalé bydliště, vlastnil klíče a vracel se tam.

Žalobce uvedl, že muž si v den vraždy vzal s sebou náhradní oblečení, nůž s čepelí dlouhou 24 centimetrů a rukavice. Matka se vzbudila a vyšla na chodbu, kde jí syn zasadil nejméně 26 ran, zemřela na vykrvácení, uvedl žalobce. Potom podle něj šel muž do pokoje, kde spal jeho o dva roky starší bratr. Když se vzbudil, řekl mu, že se nic neděje, ať nadále spí. "Potom chodil hodinu po bytě a zvažoval, jestli má čin dokonat," uvedl státní zástupce.

Podle něj se muž chtěl zbavit svědka, o kterého se zároveň nechtěl starat kvůli jeho mentálnímu postižení, a také chtěl být jediným dědicem majetku po matce, který prý přesahoval pět milionů korun.

Obžalovaný podle státního zástupce otevřel po činu šuplíky a skříně, aby to vypadalo jako loupež, vzal přes 100 tisíc korun a potom odjel. Do bytu se vrátil až po pár dnech, kdy zavolal policii. Ještě ten den se ale přiznal.

Muž u soudu všeho litoval a řekl, že provedl neomluvitelný čin a že měl matku rád. Řekl však, že se jí bál. Označil ji za přísnou.

Témata:  vražda soudy

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy