reklama

Do Čapího hnízda na Benešovsku bylo pozváno zhruba 200 hostů, značná část přijela na místo už v pátek. Areál je uzavřený, vjezd dovnitř i na parkoviště hlídá několik členů ochranné služby.

Organizaci akce si vzala na starost nevěsta, což dnes Babiš novinářům zopakoval. Čapí hnízdo by mělo být uzavřené pro veřejnost až do neděle.

Babiš a jeho partnerka se znají se 25 let, žijí spolu 23 a mají dvě děti, Vivien a Frederika. Serveru iDnes.cz dříve Monika Babišová řekla, že za svědka jí půjde dlouholetá kamarádka a Babišovi dlouholetý kamarád. Vdávat by se měla v bílém a její snubní prstýnek budou zdobit diamanty.

V souvislosti s Čapím hnízdem čelí Babiš od sklonku roku 2015 trestnímu oznámení. Čapí hnízdo patřilo do přelomu let 2007 a 2008 do Babišova Agrofertu. Poté změnilo formu vlastnictví, a nebylo tak možné dohledat jeho majitele. Díky změně farma dosáhla na padesátimilionovou evropskou dotaci. Po několika letech, kdy dodržovala dotační podmínku, se vrátila mezi firmy Agrofertu.

Babiš loni v březnu na mimořádné schůzi Sněmovny svolané z popudu opozice řekl, že v době získání dotace vlastnili farmu jeho dvě dospělé děti a bratr jeho partnerky. Dotace pro Čapí hnízdo šetří i Evropský úřad pro boj proti podvodům OLAF.