Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté na Opavsku dopadli lupiče, jeho výmluvám neuvěřili

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ostrava - Třiatřicetiletého muže, který přepadl poštu ve Skřipově a poté prodejnu v Hradci nad Moravicí na Opavsku, policie dopadla půl hodiny po té, co spáchal druhou loupež. Byl obviněn z loupeže s trestní sazbou dva roky až deset let vězení.

Jde o muže vícekrát trestaného za násilné zločiny, který byl z vězení propuštěn v květnu na podmínku. Nyní mu hrozí dalších až deset let vězení, informoval kriminalista Martin Válek.

Muž podle něj nejprve přepadl poštu ve Skřipově. Na pracovnici vytáhl nůž a chtěl peníze, žena ale začala volat o pomoc a stiskla nouzové tlačítko. Lupič se lekl a utekl bez peněz. Policie zapojila veškeré dostupné síly do pátrání po zločinci v poli a lesích mezi Skřipovem, Jakubčovicemi a Hlubočcem. Do pátrání se pustily desítky policistů i vrtulník, úspěch ale neměly.

„Ve 13:17 je vyhlášena relace, že došlo k loupežnému přepadení prodejny ve městě Hradec nad Moravicí. Část sil se přesunuje do tohoto místa s tím, že popis pachatele odpovídá popisu pachatele z prvního přepadení ve Skřipově. Způsob provedení loupeže v Hradci nad Moravicí je totožný s tím ve Skřipově, to znamená, že pachatel vytahuje nůž, chce finanční hotovost a odcizil šuplík s finanční hotovostí ve výši 8500 korun," řekl Válek.

Na základě informací, že se lupič zřejmě vydal směrem na Opavu, se jedna hlídka přesunula na cyklostezku podél řeky Moravice. Tam narazila na muže odpovídajícího popisu pachatele a zastavila ho. Muž byl navíc poškrábaný na rukou. Muž tvrdil, že v době přepadení byl v kavárně v Hradci, policisté ale zjistili, že lže.

„Ptali se ho na ty škrábance. Říkal, že to má od sexu. Nicméně 250 metrů od místa zadržení tohoto muže byly u řeky nalezeny věci pocházející z loupeže, to znamená šuplík, část peněz, které nestihl v rychlosti pobrat, oblečení, které měl u loupeže, a nůž, který hodil do vody a který byl posléze vyloven," popsal zadržení lupiče Válek. Muž podle něj nejprve zapíral, ale pak se k oběma loupežím přiznal.

Témata:  krimi loupež Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy