Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Vinohradech bylo přepadeno zlatnictví. Zloději jsou stále na útěku

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Sky News

Praha - Šperky za statisíce ukradli dva neznámí zloději ze zlatnictví na pražských Vinohradech. Policie místo prošetřuje, popis ani totožnost pachatelů ale zatím nezná. Přesná škoda zatím nebyla vyčíslena.

Do zlatnictví ve Francouzské ulici zloději vtrhli asi v půl desáté dopoledne, krátce po otevření pražského obchodu. "V půl desáté vyjížděli policisté k případu na Vinohradech," potvrdil policejní mluvčí Jan Daněk.

Podle policie rozbili útočníci vitríny a odnesli si vystavené šperky. "Škoda bude zřejmě vyčíslena jako značná, zatím ale k vyčíslení nedošlo," uvedl mluvčí.

Zloději byli dva, jejich totožnost ale zatím není známa. Ve zlatnictví teď pracují kriminalisté, kteří místo krádeže prošetřují a pátrají po případných stopách. "Popis pachatelů zatím nemáme, na to je ještě brzy. Policie po nich pátrá," dodal Daněk.

Ulice, v níž ke krádeži došlo, je přitom frekventovaná. Policisté se proto budou snažit vyslechnout i svědky, pomoci by měly také záznamy z bezpečnostních kamer.

Témata:  krimi loupež šperky

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy