Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podnikatel Dědek podpoří STAN, bude hledat nezávislé osobnosti na kandidátky

Předčasné volby do Sněmovny 2013
Předčasné volby do Sněmovny 2013
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Starosty a nezávislé (STAN) posílí podnikatel Dalibor Dědek. V rámci hnutí by měl budovat platformu nezávislých a shánět osobnosti, které by mohly usilovat o hlasy ještě v letošních podzimních volbách do Poslanecké sněmovny.

Pokud jich nebude dost, je připraven kandidovat sám. STAN během dneška a středy zahájí billboardovou kampaň. Ve Sněmovně to dnes novinářům řekli členové nejužšího vedení hnutí.

Zakladatel společnosti Jablotron Dědek novinářům řekl, že do STAN chce přilákat slušné lidi. Kromě podnikatelů či odborníků z různých oborů, s kterými je ve styku, se mu mohou zájemci přihlásit i na webových stránkách. Předseda hnutí STAN Petr Gazdík dodal, že někteří starostové jsou připraveni se pozic na kandidátkách vzdát ve prospěch silných osobností.

Dědek se v minulosti pozitivně vyjádřil o ANO, ani nyní není k šéfovi vládního hnutí jen kritický. "I po čtyřech letech obdivuji odvahu (předsedy ANO) Andreje Babiše, že do toho šel. Dokázal řadu pozitivních věcí, akorát přednost v médiích dostávají ty věci, které se veřejnosti a mně také nelíbí," uvedl.

Podnikatel zatím hovoří o tom, že vstupuje do politiky a bude shánět kandidáty pro STAN. V každém kraji by si přál najít přinejmenším jednoho. Je ale ochoten do Sněmovny kandidovat sám. "Jestliže se mi nepodaří ve všech krajích najít lidi, o kterých bych si myslel, že mají větší předpoklady, tak tam, kde bude potřeba, (do voleb) půjdu," řekl Dědek. V politice by si přál hledat věci, které strany spojují.

Témata:  Starostové a nezávislí volby

Aktuálně se děje

10:12

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval spolužačce. Skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy