reklama

Honička začala v Bohumíně, kde chtěli řidiče dodávky zastavit a zkontrolovat strážníci. Řidič na pokyny nereagoval a začal ujíždět ve směru na Dolní Lutyni. V Dětmarovicích najel na boční cestu, pak se vrátil na hlavní a po dalších manévrech v Dětmarovicích odbočil směrem k nádraží a chtěl zřejmě zamířit na Orlovou.

"Postupně se k pronásledování připojili policisté okolních oddělení, kteří na přemostění ulice Karvinská vytvořili zátaras. Jakmile se řidič dostal před vozidla, vysokou rychlostí projel prostorem mezi zábradlím mostu a služebním vozidlem a ve zběsilé jízdě pokračoval," uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Řidič dodávky podle ní během celé velmi nebezpečné jízdy na žádné výzvy nereagoval, v některých místech se pokusil policejní vozidlo vytlačit z cesty a dodávkou ohrožoval policisty i strážníky. Pak ale na jedné z křižovatek odbočil do ulice, která byla slepá a končila u plotu firemního areálu.

"I v tomto prostoru se ještě řidič začal otáčet a pokusil se projet. Dodávka narazila do služebního vozidla a začala couvat. Mezitím už u vozidla byli strážníci i policisté, muže se pokoušeli z vozidla vytáhnout. Nedařilo se jim to, muž se aktivně bránil a znovu se s vozidlem rozjel proti služebnímu vozidlu," popsala mluvčí. Řidič se vzpíral a zklidnil ho až varovný výstřel.

Policisté zjistili, že muž neřídil pod vlivem alkoholu ani drog. "Najíždění na zakročující policisty nedokázal vysvětlit, jako důvod svého chování uvedl, že má vysloven zákaz řízení," uvedla Viačková. Řidič má podle ní Městským úřadem Orlová vysloveny dokonce tři platné zákazy řízení, ten poslední mu skončí až v červenci roku 2021.