Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena v Plzni chtěla utajit porod. Živé dítě našla policie v koši na prádlo

Narozená miminka
Narozená miminka
Foto: Pixmac

Plzeň - Žena v Plzni zřejmě chtěla utajit porod. Dnes odpoledne si zvolala záchrannou službu, že má gynekologické potíže, ale lékař zjistil, že rodila. Žena řekla, že dítě odnesla porodní asistentka.

Záchranka ji odvezla do fakultní nemocnice. Přivolaná policie našla živé dítě v prádelním koši. Holčička ve velmi vážném stavu skončila na neonatologické jednotce intenzivní péče, řekl ČTK mluvčí krajské záchranné služby Martin Brejcha.

"Žena volala v 16:45, že má gynekologické potíže, ale že těhotná není. Posádka bez lékaře hned zjistila, že to není pravda. Zavolali doktora a policejní hlídku. Ta za 20 minut na náš dispečink volala, že dítě našli živé v prádelním koši," uvedl.

Ženu odvezla sanitka na gynekologicko-porodnickou kliniku. Po nalezení novorozence byla na místo povolána velká sanitka s inkubátorem. "Holčička musela být napojen na umělou plicní ventilaci a ve velice vážném stavu byla předána přímo do péče lékařů neonatologické JIP," dodal mluvčí.

Témata:  ženy porody těhotenství

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy