Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž obviněný z vraždy Roma v Chomutově je venku z vazby

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Ústí nad Labem - Muž obviněný z květnové vraždy Roma na chomutovském sídlišti opustil vazbu. Už byli vyslechnuti všichni svědci. Kriminalisté provedli na konci minulého týdne rekonstrukci události, teď ji vyhodnocují.

Vražda se odehrála 27. května kolem 3:00 v Jirkovské ulici. Podle policie slyšel obviněný muž hluk, z okna pak viděl dodávku, jejíž řidič boural do zaparkovaných aut a vozidlem najížděl do lidí, kteří stáli před domem na chodníku.

Vyšel s legálně drženou zbraní před dům a na auto, které právě v té chvíli projíždělo kolem něj, začal střílet. Řidiče dodávky zasáhlo několik střel a utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Střelec pak počkal na policii.

Muž byl ve vazbě od 29. května. Poslal ho tam chomutovský okresní soud. Vazební důvod shledal jediný, možné ovlivňování svědků. "Pan obviněný byl propuštěn z vazby, neboť pominuly vazební důvody, tedy již byli vyslechnuti všichni svědci, u kterých hrozilo, že by je mohl ovlivňovat," řekl dozorující státní zástupce Vladimír Jan.

Muž hrozí za vraždu až 20 let vězení. Kriminalisté minulý týden provedli rekonstrukci událostí. Obviněný spolupracoval, detailně ukazoval, jak se incident podle něj odehrál. Vyšetřovatelé teď téměř dvouhodinovou rekonstrukci vyhodnocují. Na základě toho by pak měli rozhodnout, zda bude v případu nutné zpracovat ještě další znalecké posudky.

Témata:  vražda Chomutov romové Policie ČR

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy