Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Voják půjde na rok do vězení za postřelení kolegy. Krajský soud dovolání smetl ze stolu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Brno - Krajský soud v Brně dnes zamítl odvolání vojáka Lukáše Šoupala (27), který loni v říjnu v baru ve Vyškově v opilosti těžce postřelil svého kolegu. Roční trest vězení je tak platný, původně mu hrozily až čtyři roky.

Na rok do věznice s dohledem poslal muže vyškovský okresní soud za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a za ohrožení pod vlivem návykové látky.

Odvolací soud rozhodoval v Šoupalově nepřítomnosti kvůli pracovním povinnostem. Podle dřívějšího rozsudku platí i propadnutí zbraní, které voják přinesl do baru, a náhrada škody 140 tisíc korun pojišťovně. Muž se už dříve k činu přiznal a litoval ho.

Výstřel padl v baru v noci na 8. října 2016. Poškozený utrpěl těžké zranění. Měl průstřel pravé strany hrudníku, plíce, zlomeninu lopatky a žebra. Už dříve u soudu uvedl, že Šoupal s pistolí manipuloval, mířil s ní po lidech a říkal, že "by to teď mohli koupit a má včeličky pro všechny tady, že je skoro jako Bůh." Po muži vystřelil po placení. Šoupal měl v té době v krvi 1,5 až 2,3 promile alkoholu.

Témata:  Armáda České Republiky střelba v ČR soudy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy