Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Praha zřídí úřad ombudsmana pro evropské fondy

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - Pražský magistrát zavede ombudsmana pro evropské fondy, který bude posuzovat stížnosti žadatelů a příjemců dotací a zároveň zachová jejich anonymitu. Od začátku září se na něj zájemci budou moci obracet v rámci operačního programu Praha - pól růstu ČR.

"Mohu již nyní říci, že se jedná o uznávaného experta na oblast evropských fondů, který zároveň velmi dobře zná fungování odboru a procesy spojené s čerpáním evropských dotací," řekla na dotaz ČTK radní pro evropské fondy Irena Ropková. Konkrétní jméno zveřejní později.

V případě pochybností nad postupem pracovníků odboru evropských fondů ombudsman na žádost zájemce posoudí situaci a doporučí řešení a nejvhodnější postup, aniž by byl žadatel konfrontován s pracovníky odboru. Ombudsman tak bude vykonávat činnost mediátora mezi stranami.

"Dosud mi u stížností nezbývalo nic jiného, než vytvořit podmínky pro společné jednání mezi odborem a stěžovateli, do kterých ale nemohu zasahovat. Pozice ombudsmana tuto činnost dle mého názoru zvládne řešit mnohem lépe," uvedla radní.

Operační program Praha - pól růstu ČR se zaměřuje na čtyři priority. První z nich je zacílená na posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací. Další je udržitelná mobilita a energetické úspory, třetí je zaměřena na podporu sociálního začleňování a boj proti chudobě a poslední na vzdělání a podporu zaměstnanosti.

V rámci programu Praha - pól růstu ČR může hlavní město v tomto programovacím období přerozdělit 11 miliard korun.

Témata:  Praha ombudsman dotace

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy