reklama

K útoku došlo ráno ve tři čtvrtě na sedm v autobuse linky 193, který zrovna jel po Vídeňské ulici v Praze 4 mezi zastávkami Zelené domky a U tří svatých. Neznámý agresor tam kvůli mobilnímu telefonu napadl těhotnou ženu.

"Agresor nejprve oslovil několik cestujících s požadavkem na zapůjčení telefonu, ale všemi byl odmítnut. Pak přistoupil k poškozené a řekl jí, že chce její telefon, aby si mohl zavolat mamince. To žena odmítla a okamžitě následoval útok. Pachatel ji chytil za vlasy a pěstí ji začal bít zezadu do hlavy. Přitom stále požadoval vydání jejího telefonu," popsal útok mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

"Ženě se naštěstí po několika úderech podařilo útočníkovi vysmeknout a utéct za řidičem. Jenže ten pouze otevřel dveře autobusu a ženu nechal vystoupit. Žena tak odešla napadení nahlásit na policii, útočník si v klidu odjel autobusem.

V autobuse v tu chvíli cestovalo několik lidí, ženě ale nikdo nepomohl. Poškozená policistům řekla, že se lidé v autobuse na přepadení jen dívali. Případ teď vyšetřují kriminalisté. "Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na deset let," uvedl mluvčí policistů Jan Daněk.

Pachateli je přibližně 30 let, měří kolem 190 cm a je štíhlé postavy. Má tmavě hnědé, středně dlouhé, mastné vlasy a tmavé oči. Podle napadené byl oblečen do dlouhého tmavého kabátu hnědé barvy, který měl až na zem. Přes rameno si nesl černou tašku na notebook. V ruce měl menší tašku. Byl silně cítit kouřem a mluvil česky.

Policisté s přepadenou ženou sestavili identikit. "Jestliže muže na identikitu poznáváte nebo jste byli svědky přepadení, kontaktujte linku 158," vyzval veřejnost mluvčí policistů Jan Daněk.