Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ostravský soud rozhodl o stížnosti mladíků obviněných ze zapálení kostela v Třinci

Krajský soud v Ostravě
Krajský soud v Ostravě
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Ostrava - Krajský soud v Ostravě dnes rozhodl o stížnosti dvou mladíků obviněných ze zapálení kostela v Třinci-Gutech na vazbu. Nejprve musí být informovány obě strany, až poté se verdikt dozví veřejnost.

Policie ze zapálení kostela podezírá tři mladíky, jednoho z nich stíhá na svobodě. Pokud by krajský soud stížnosti vyhověl, mladíci by z vazby museli být propuštěni během pár hodin.

"Dokud nebude rozhodnutí vyhotoveno a následně doručeno účastníkům prostřednictvím okresního soudu, nelze k věci sdělit nic dalšího," řekla mluvčí soudu Lucie  Olšarová. Rozhodnutí musí být doručeno obviněným, jejich advokátům, státnímu zástupci a také Okresnímu soudu v Ostravě, který dva ze tří obviněných poslal do vazby.

Kostel v Gutech vyhořel předminulý týden. Podle policie mladíci stavbu zapálili úmyslně. Minimálně jeden v tom chtěl pokračovat a měl už vybraný další objekt. Škoda přesahuje 20 milionů.

Témata:  vazba soudy Moravskoslezský kraj

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy