Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kandidátku STAN v Ústeckém kraji po Dědkovi opouští další člověk

Předčasné volby do Sněmovny 2013
Předčasné volby do Sněmovny 2013
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ústí nad Labem - Kandidátka STAN v Ústeckém kraji bude nakonec mít namísto 26 jen 24 lidí. Po Daliboru Dědkovi Starosty opouští také Radek Popovič, ředitel Lázní Teplice. Kandidátku už nelze upravit. Lhůta pro případné změny v pořadí skončila v pondělí 21. srpna.

Zakladatel společnosti Jablotron Dědek oznámil odstoupení z místa jedničky v Ústeckém kraji ve čtvrtek, Popovič, který byl na 11. místě, k němu přibyl dnes. "Pan Popovič odstupuje z kandidátky. Je to člověk, kterého přivedl pan Dědek," uvedl krajský manažer hnutí Radek Lekner. "Náhradníky jsme neměli," doplnil. Na kandidátce tak bude jen 24 jmen místo 26 určených pro Ústecký kraj.

Popovič nechtěl odstoupení z kandidátky příliš komentovat. "Moje působení ve veřejném životě bylo velmi úzce spojené s panem Dědkem, to je vše, co k tomu mohu říci," řekl ČTK Popovič.

Jména odstoupivších se na tištěné kandidátce neobjeví. "Hlasovací lístky se tisknou až po registraci, tedy po 1. září. Takže například odstupující či vyškrtnutý kandidát do tohoto termínu už se na lístku neobjeví," vysvětlila mluvčí krajského úřadu Ústeckého kraje Lucie Dosedělová.

Na první místo kandidátky STAN se posunul původně plánovaný lídr, místostarosta Litvínova Milan Šťovíček, dvojkou je starostka Trmic na Ústecku Jana Oubrechtová. Kandidátku uzavírá na 24. místě podnikatel a ústecký zastupitel Martin Hausenblas.

Dědek se od kandidatury rozhodl ustoupit, aby se vyhnul interpretacím, že si jako úspěšný podnikatel chce hnutí STAN koupit a po vzoru Andreje Babiše (ANO) vstoupit do politiky.

Témata:  Starostové a nezávislí Ústecký kraj

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy