Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zdrogovaný muž bez řidičáku ujížděl na Vsetínsku policistům, úmyslně jim naboural auto

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Vsetín - Muž (31) se zákazem řízení a patrně pod vlivem drog ujížděl v úterý policejní hlídce na Vsetínsku. Při honičce úmyslně narazil do policejního vozu. byl obviněn ze tří trestných činů, násilí proti úřední osobě, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí mu až šest let vězení.

Muže za volantem vozu Land Rover se pokoušela policejní hlídka zastavit v úterý dopoledne v Loučce na Vsetínsku. Řidič ale zareagoval zrychlením a následně s terénním vozidlem ujel policistům na louku.

"Hlídka se vydala jinou cestou, řidiče v obci Podolí dostihla a opět ho vyzývala k zastavení, přitom řidiči zatarasila cestu služebním autem. Řidič začal rychle couvat, narazil do stromu a pak prudce najel do policejního vozu a z místa ujel. Ve voze s ním cestovali další čtyři lidé," uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Po ujíždějícím autě následně začalo pátrat hned několik policejních hlídek. Vozidlo našly odstavené v Poličné na Vsetínsku, jeho řidiče pak policisté zadrželi kolem 18:00 a umístili ho do policejní cely.

"Při zadržení jsme zjistili, že je muž pod vlivem pervitinu. Zda byl pod vlivem této drogy v době řízení terénního vozidla, budeme vědět až z výsledků znaleckého zkoumání," sdělila Javorková.

"Řidič má za devět let celkem osm záznamů v rejstříku trestů, především za majetkovou trestnou činnost. V současné době má zákaz řízení, který nabyl právní moci počátkem letošního srpna," dodala.

Témata:  krimi Zlínský kraj řidiči

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy