Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po utkání Zbrojovky a Sparty zadržela policie fanouška

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Brno - Policie bezprostředně po skončení ligového zápasu fotbalistů brněnské Zbrojovky a pražské Sparty zadržela jednoho sparťanského fanouška.

ČTK to řekla policejní mluvčí Andrea Cejnková. Žádné komplikace nezaznamenali brněnští strážníci, jak ČTK řekl jejich mluvčí Jakub Ghanem.

Na pořádek ve městě a v okolí stadionu dohlíželo asi 300 policistů a téměř stovka strážníků. Podle mluvčí větší komplikace s fanoušky z Prahy nebyly. Vlakem jich do Brna dorazilo asi sedm desítek, na stadion do Srbské je převezly dva autobusy. Větší část jich do Brna dojela po vlastní ose, v hledišti jich tak podle policie bylo asi 250.

"Na stadionu jsme zasahovat nemuseli. Bezprostředně po utkání jsme ale zajistili jednadvacetiletého mladíka pro podezření z přestupku proti veřejnému pořádku. Eskortovali jsme ho na služebnu," uvedla mluvčí. Podle policie si zakrýval obličej a ztěžoval svou identifikaci. Mluvčí doplnila, že nadýchal 1,85 promile.

Témata:  Policie ČR fotbal Zbrojovka Brno AC Sparta Praha

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy