Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nahrávka ukazuje, že byl Babiš odvolán z vlády správně, tvrdí Chovanec

Milan Chovanec v Poslanecké sněmovně
Milan Chovanec v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - K nové nahrávce, na níž předseda ANO Andrej Babiš hovoří o firmě FAU, se dnes vyjádřil ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Záznam podle něj potvrzuje správnost odvolání Babiše z vlády.

Policie by měla říct, jestli je nahrávka pravdivá nebo ne, uvedl Chovanec. V prohlášení také uvedl, že by měl ředitel finanční správy zdůvodnit používání tzv. zajišťovacích příkazů.

"Nová kauza navíc znovu vyvolává otazníky o nezávislosti finanční správy, která postupovala liknavě při prověřování vydávání korunových dluhopisů, taktéž se týkajících Andreje Babiše," dodal Chovanec.

Společnost FAU se dostala do insolvence loni v říjnu, o dva měsíce později ji soud poslal do konkurzu. Babiš byl tehdy ministrem financí. FAU má sklad v areálu Prechezy, jež patří do holdingu Agrofert, který donedávna Babiš vlastnil.

Témata:  Milan Chovanec Andrej Babiš vláda

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy