Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Paraguay vydala prvního uprchlého Čecha do českého vězení, dopustil se daňových podvodů

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Praha - Paraguay vydala do ČR českého občana (43), který si má odpykat tři roky vězení za daňovou trestnou činnost. Jde o první případ extradice z tohoto jihoamerického státu.

"Jelikož mezi Českou republikou a Paraguayskou republikou není uzavřena žádná mezinárodní smlouva o vydávání, povolily paraguayské orgány vydání osoby po vzájemném vyjednávání na základě ujištění o vzájemnosti poskytnuté ministrem spravedlnosti České republiky," uvedlo ministerstvo spravedlnosti.

Ujištění o vzájemnosti se zakládá na slibu, že v obdobných případech bude druhý stát postupovat stejně.

Čecha poslaly české soudy za mříže v roce 2015, a to v souvislosti se škodou přesahující pět milionů korun, kterou podle pravomocného rozsudku způsobil. O vydání muže, jenž pobýval v Paraguayi, požádalo ministerstvo letos v lednu. Vydání se uskutečnilo v pátek 25. srpna, kdy Čech přiletěl na pražské letiště, odkud putoval do vězení.

Témata:  Češi Paraguay Ministerstvo spravedlnosti ČR věznice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 17:20

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí 10 samohybných houfnic Bohdana na podvozku Tatra

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí deset ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy